IPA logo crest color

International Police Association

Belgian Section

Driekleur België

Een week lang op bezoek gaan bij de Nederlandse politie van Nederlands Limburg? De werkwijze van onze Noorderburen leren kennen? Meevaren met de politieboot? Een shift meedraaien in Maastricht en de krachten bundelen? Dit doen in het gezelschap van collega’s uit verschillende delen van Europa? 

Dat is exact wat collega’s Tim Kempenaers en Ellen Waterschoot van de dienst Noodhulp PZ Antwerpen hebben gedaan. Lees snel verder als je meer wil te weten komen over hun avontuur! 

 

 Vooraleer wij jullie vertellen wat deze week ons allemaal gebracht heeft, willen we eerst iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Te beginnen met IPA Nederland en de fantastische collega’s die wij daar hebben leren kennen. Eén voor één geweldige en warme mensen. Voor zij die (nog) niet bekend zijn met de International Police Association (IPA), dit is de grootste wereldwijde organisatie voor politiemensen en hun familie. Iedereen die werkt bij de politie, zowel operationeel als burgerpersoneel, kan lid worden. Via IPA worden er blauwe vriendschapsbanden gevormd en staat internationale samenwerking centraal. Het motto van IPA  "Servo per Amikeco" (Dienen door Vriendschap) ontplooit zich in een omgeving zonder discriminatie op gebied van rang, geslacht, ras, kleur, taal of religie. Verder willen wij ook de
PZ Antwerpen bedanken om ons te ondersteunen bij dit project. Dankzij hen hebben wij de kans gekregen om deel uit te maken van deze internationale samenwerking.