IPA logo crest color

International Police Association

Belgian Section

Driekleur België

IPA BRABANT-BRUSSEL EN RIVERTOURS STELLEN VOOR ZONDAG 14/05/2023 HET VOLGENDE VOOR:

Cruise van Strépy-Thieu naar Halle, met inbegrip van de Strépy-Thieu lift en het Ronquières Hellend Plan.

We vertrekken per bus vanuit Halle.

U komt met de auto naar Halle, parkeren kan op de DELHAIZE parkeerplaats naast de Suikerkaai, of met de trein, het station ligt op 5 minuten lopen.

LET OP: Op tijd inschrijven en betalen want de excursie is voor iedereen toegankelijk.

Vertrek van de bus om 09.00 H

DE PRIJS

45,00 €/volwassene + prijs van de koude schotel (prijs 2022 die zou kunnen stijgen voor 2023 zegt RIVERTOURS).

35,00 €/kind van 3 tot 11 jaar + (prijs van koude schotel).

Er vindt geen terugbetaling plaats zodra een voorschot is betaald aan de organisator.

DEELNAMEFORMULIER

Met spoed te sturen naar VERHULST Michel, rue des Coquerées 9, 1341 OTTIGNIES-L.L.N. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Betaling op de ING-rekening BE83 3630 6687 9015 op naam van IPA BRABANT-BRUSSEL Montoyerstraat 1/15, 1000 BRUSSEL

NAAM _________________________________________Voornaam

Lid IPA _________________________sympathisant

Adres (volledig) 

Telefoon____________________ GSM 

Email-adres _____________________@

Volwassene(n) 45,00 € x ________ = 

Kind(eren) 35,00 € x ___________ = 

Charcuterie schotel 14,00 € _______ = 

Charcuterie schotel + vis 16,00 € x ______ = 

Visschotel 16,00 € x __________ =

Vegetarische schotel 16,00 x =

TOTAAL 

Handtekening

2e rencontre conviviale 2022 pour l'IPA Namuroise

Deux parties de bowling, suivies de la remise des petits prix sympas puis de l’excellente et copieuse pierrade très renommée

OÙ ? Au Bowling de Namur, 251 Chaussée de Perwez à 5002 SAINT-SERVAIS

Rendez-vous dès 15h45 sur place pour inscriptions sur les pistes, chaussures et choix des boules. Les parties devront impérativement commencer à 16h15 précises.

Parties accessibles pour enfant à partir de 12 ans qui accompagne un adulte inscrit

La pierrade (à l'étage à 19 heures) 350gr de viandes diverses, frites et gratin dauphinois, accès buffet crudités / sauces froides et desserts.

Toutes les boissons à discrétion en self service pendant le repas (eaux, softs, vins blanc, rosé et rouge, bière pils en bouteille à demander au personnel du resto-bar).

PAF : selon choix :

  1. "Tout" = Bowling + pierrade : Pour membres/sympathisants : 55€ - Pour étrangers à l’IPA invités par un membre : 65€
  2. Bowling seul : 15 € (pour tous et uniquement accessible aux + de 12 ans)
  3. Pierrade seule (boissons comprises) : 50 € pour tous (membres/sympathisants/étrangers) et accessible aux moins de 12 ans pour 30€

Un verre de l’Amitié IPA sera offert uniquement aux joueurs de bowling entre les 2 parties.

La location des chaussures sera offerte pour les parties de bowling.

Une boule personnelle est autorisée pour les joueurs qui en possèdent.

INSCRIPTIONS : uniquement par virement des participations choisies, sur BE61 7320 0994 8817 d’IPA Namur dès maintenant (au + tard le 25 octobre 2022) en mentionnant en communication le/les choix :

- choix "Tout" (= bowling + pierrade) : Prénom + Nom de chaque participant visé par le virement (+ indiquersi étrangers invités) >- choix "Bowling seul" : Prénom + Nom de chaque participant

- choix Pierrade seule : Prénom + Nom + nombre de convives (+ le cas échéant : enfant(s) moins de 12 ans).

NB : un virement unique peut inclure des accompagnant(e) avec autre(s) choix (par ex: qlq'un qui jouera et mangera accompagné de qlq'un qui mangera sans jouer...).

Prachtige reis naar Marokko georganiseerd door de sectie "Grote Reizen" van het IPA Luik. (klik op de afbeelding)

 

 

 

Onze organisatie heeft met nadruk de inval door Rusland in Oekraïne veroordeeld. Helaas moeten wij nog steeds machteloos toezien hoeveel slachtoffers er al gevallen zijn en nog vallen. Al zo’n 3 miljoen inwoners hebben hun land moeten/kunnen ontvluchten. Gelukkig konden velen toevlucht vinden in Polen en verder doorreizen naar andere landen. Wij hebben onze collega’s van I.P.A. Polen en I.P.A. Oekraïne aangesproken om spullen te leveren voor humanitaire hulp en beschermende materialen. Oekraïne heeft namelijk ook een eigen afdeling van I.P.A. De I.P.A.-landen in Europa onderhouden warme banden met elkaar. 

De gevluchte bevolking moest have en goed achterlaten; de huizen van de niet-gevluchte personen zijn al veelal volledig beschadigd en men moet er schuilen in kelders en metrostations, met gevaar voor eigen leven en dat van hun naasten. In burger geklede Russische soldaten en pro-Russische rebellen markeren er de huizen en schuilplaatsen zodat deze later gebombardeerd kunnen worden; deze saboteurs trachten ook binnen te dringen in de schuilkelders en metrostations om er schade aan te richten en slachtoffers te maken. 

Ondertussen is in Marioepol het kinderziekenhuis gebombardeerd, waardoor men toekomstige en pas bevallen moeders, vaak gekwetst, in erbarmelijke omstandigheden heeft moeten evacueren. We krijgen ook melding van veel al dan niet achtergelaten huisdieren, die nu zonder voeding en schuilplaatsen vallen, omdat de huizen plat gegooid zijn. Alleenstaande vrouwen worden eveneens geviseerd en misbruikt voor een ‘reis’ naar veiliger oorden maar vallen zo in de greep van het misdaadmilieu. Mensenhandelaars staan aan de grenzen gretig te wachten op alleen reizende kinderen om ze met een smoes mee te kunnen nemen. Het voedsel raakte er snel op, en niet alleen dat. Ook is er op veel plaatsen geen stromend water, gas en elektriciteit meer door de vele bombardementen.

Hierom heeft I.P.A. provincie Antwerpen eind maart besloten om een inzamelingsactie te houden voor de getroffen collega’s en hun familie. Door de intensieve samenwerking in onze I.P.A.-vereniging hebben wij rechtstreeks contact met politiemensen in de regio gemaakt. We wisten dan ook waar we ingezamelde spullen af konden geven. Zo hebben wij met dank aan afzonderlijke persoonlijke financiële donaties en die van provinciale en regionale I.P.A.-afdelingen toch zo’n 4000€ kunnen inzamelen, waarmee we specifieke hulpgoederen hebben kunnen aanschaffen. Hiervoor willen wij zeker dank betonen aan de I.P.A.-provincies Oost-Vlaanderen, Luik, Luxemburg en Namen, de regionale van I.P.A. Mechelen en niet te vergeten I.P.A. België zelf, die ook een zeer mooie geste deed, en eveneens aan alle leden en zelfs niet-leden die hun steentjes wilden bijdragen. Allemaal zeer hartelijk bedankt! Zo hebben wij ook volgende spullen kunnen inzamelen: voedsel in blik, babyvoedsel en - benodigdheden, babybed, dekens, lakens, handdoeken, kussens, veldbedden, slaapzakken, slaapmatten, honden- en kattenvoer (droog en in blik), verzorgingsproducten zoals zeep, shampoo, douchegel, warme kledij voor groot en klein, een speciaal kussen voor in een rolstoel, koffie, thee, suiker, bloem, hygiënische producten, toiletpapier, dierbenodigdheden, thermisch ondergoed in verschillende maten, medisch (ontsmettend) materiaal, brandwondenzalf, ontsmettende wondzalf, steriele doekjes in meerdere maten, niet-narcotische pijnstillers, ontsmettingsalcohol, veel tourniquets, nood-draagberries, drukverbanden, campingmateriaal, zelfs tenten... Met het geld hebben we specifiek materiaal aangekocht, zoals een twintigtal campinggasvuurtjes en zo’n honderdtal gasvullingen, camouflagenetten, tientallen dozen met noodrantsoenen, en zulks meer.

 

Ik moet zeggen dat de samenhorigheid er zeker was en dat is nu eenmaal waar I.P.A. voor staat: Servo per Amikeco - Dienen door Vriendschap. Voor al dit gesjouw, inpakken en vervoer, is ons lid van PZ MeWi, Adriaan Dedroog een enorme hulp, en bij deze willen wij zijn overste WILLEKENS Steven en Dhr. BOGAERTS Yves, korpschef van de zone, bedanken voor de tijdelijke opslag van de goederen in één van hun lokalen. Op Antwerpen-Linkeroever is mevrouw Daelemans Maria (weduwe van ons lid Willy Daelemans) ook in actie geschoten en zij is lokaal op Linkeroever ook haar inzameling gestart. Deze spullen zijn bij de Wereldwinkel op Linkeroever opgeslagen totdat wij ze ophaalden. We zijn de uitbaters zeer dankbaar! De zussen Mahieu, waarvan zus Lief in de Wereldwinkel aldaar werkt, hebben ook een zeer grote materiële bijdrage geleverd die zeer welkom was in Oekraïne. Via haar heeft apotheker Van Den Keybus An uit Zwijndrecht, Dorp West, een geweldige bijdrage geleverd die enorm geapprecieerd werd op de eindbestemming. Wij willen haar dan ook van harte bedanken voor haar donatie van het zeer nodige, medisch verzorgend materiaal. Nog op Linkeroever hebben wij veldbedden, slaapzakken en slaapmatten gekregen van Dhr. Goffard. Onze welgemeende dank hiervoor en ook hier waren de bestemmelingen zeer blij mee. Zo gezegd zo gedaan, Adriaan en ik zijn dan net voor middernacht op 31 maart vertrokken richting Polen, naar de stad Chelm bij de grens met Oekraïne. De rit was veilig en we konden gezwind doorrijden tot het zonnige ochtendgloren, toen we even gingen ontbijten. Hierna ging de rit verder naar het oosten tot aan ons eindpunt. Onderweg sloeg het weer helemaal om en kwamen we in besneeuwd gebied terecht. Bij onze aankomst zijn we hartelijk onthaald door twee collega’s bij hun opslagplaats, die voor de veiligheid geheim blijft. Voor ons vertrek in België hebben we afspraken gemaakt met onze Nederlandse collega’s, zodat we ongeveer gelijk zouden aankomen, waaronder ook de Nederlandse nationale voorzitter, Dhr. Schewe. Samen hebben we alles uitgeladen, waarna we ons zijn gaan opfrissen en samen gedineerd hebben. Onze Nederlandse collega’s hadden ook de overnachting voor ons fijn geregeld - zeer dankjewel hiervoor!. Na het avondeten hebben de Poolse collega’s een korte rondrit gegeven in hun mooie stad en met de sneeuw erbij was dit een prachtig zicht. Het was echte meevaller dat Adriaan vlot Pools spreekt; hij mocht dus ongeveer de hele tijd tolken. Hierna zijn we doodmoe gaan slapen, want de volgende ochtend zouden we al om 06u00’ weer richting België vertrekken. Moe maar voldaan zijn we omstreeks 21u00’ terug aangekomen. Nog eens bedankt voor je geweldige hulp, Adriaan!